ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ
Διάμετροι και βάρη:
- 72mm - 680 g / 700 g - λεία
- 73mm - 680 g / 700 g - λεία
- 74mm - 680 g / 700 g - λεία
- 75mm - 680 g / 700 g - λεία
- 76mm - 680 g / 700 g - λεία
ΜΑΛΑΚΗ ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ
Αυτές οι πολύ μαλακές μπάλες σημαδεύονται καθώς παίζεται, κάτι που οφείλεται στην απαλή τους επεξεργασία που εξασφαλίζει καλή απορρόφηση κραδασμών.Αν παίζεται σε αγώνες, συνιστάται η χρήση 2 σετ των τριών τον χρόνο για να διατηρήσετε τις βέλτιστες συνθήκες παιξίματος.
Απορρόφηση κραδασμών
Ο συνδυασμός θερμικής επεξεργασίας και επιφανειακής επεξεργασίας καθιστά το εξωτερικό της μπάλας πιο σκληρό από το εσωτερικό για βέλτιστη απορρόφηση κραδασμών.
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ
Το εσωτερικό των μισών κελυφών έχει υποστεί μηχανική κατεργασία πριν από τη συναρμολόγηση για να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα μετάλλου και να εξασφαλιστεί ομοιόμορφο πάχος. Αυτή η διαδικασία βελτιώνει αισθητά την ισορροπία της μπάλας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ
Το χρώμα ξεθωριάζει γρήγορα με κάθε παιχνίδι που παίζεται.
Πώς επιλέγουμε τις κατάλληλες μπάλες petanque
Επιλέξτε την μπάλα petanque σας με βάση διάφορους παράγοντες.
Το στιλ παιξίματός σας (pointer, shooter, all-rounder) θα καθορίσει:
- την απαιτούμενη ποιότητα αναπήδησης (σκληρή, ημιμαλακή, μαλακή ή πολύ μαλακή)
- το βάρος της μπάλας σας (πιο βαριά για pointers και ελαφρύτερη για shooters)
Η διάμετρος της μπάλας θα καθοριστεί βάσει του μεγέθους του χεριού σας.
Τι σημαίνει η σκληρότητα για μια μπάλα petanque;
Η σκληρότητα της μπάλας εκφράζεται με τη μονάδα ROCKWELL HRC ή σε kg/mm². Για παράδειγμα, το 35 HRC αντιστοιχεί σε 110 kg/mm².
Όσο πιο μεγάλος ο αριθμός, τόσο πιο σκληρή η μπάλα (το ελάχιστο αποδεκτό από τον FIPJP είναι 35 HRC, το μέγιστο 50 HRC).Όσο πιο σκληρή η μπάλα, τόσο μικρότερη η πιθανότητα φθοράς και τόσο μεγαλύτερη η ελαστικότητά και το αντίστροφο.Οι τακτικοί παίκτες που χρησιμοποιούν μαλακές μπάλες πρέπει να αλλάζουν συχνά τις μπάλες τους για να μην υποβαθμίζουν το παιχνίδι τους.
Πώς κατασκευάζονται οι μπάλες KOODZA που είναι εγκεκριμένες για αγώνες
Οι μπάλες αγώνων μας είναι κοίλες. Αυτά είναι τα βήματα της διαδικασίας παραγωγής μας: - Ένας βόλος χάλυβα θερμαίνεται στους +/- 1000°C, ισοπεδώνεται και έπειτα σφυρηλατείται για να δημιουργηθεί ένα ημισφαίριο - Αυτά τα ημισφαίρια υποβάλλονται σε μηχανική κατεργασία εσωτερικά, συγκολλούνται και περιστρέφονται μέχρι να αποκτήσουν σφαιρικό σχήμα. - Η μπάλα εγχαράσσεται, θερμαίνεται και βυθίζεται σε νερό για να αποκτήσει την επιθυμητή σκληρότητα. - Τέλος, γυαλίζεται ή βερνικώνεται πριν ελεγχθεί.
Πώς θα καθαρίζετε τις μπάλες του petanque;
Μετά από κάθε αγώνα, σκουπίστε με καθαρό πανί. Μία φορά κάθε μήνα, λιπαίνετε τις μπάλες του petanque για να προλάβετε την οξείδωσή τους. Ο τακτικός καθαρισμός επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής των μπαλών σας και εξασφαλίζει την ποιότητα του παιχνιδιού.